Wat is Vensters voor Dienstverlening?

Vensters voor Dienstverlening is hét instrument om over de volle breedte van de gemeentelijke dienstverlening te ontdekken waar uw gemeente staat, waar vergelijkbare gemeenten staan en wat beter kan. Wij helpen wij u om vervolgstappen te zetten richting slimmere dienstverlening. Nieuwsgierig geworden? Download de flyer

Vensters voor Dienstverlening: een strategisch instrument voor het management van de gemeente

Vensters voor Dienstverlening is samen met gemeenten ontwikkeld en biedt een overzicht van het volledige gemeentelijke takenpakket vanuit vier invalshoeken:

1.     Productie: wat levert de gemeente?

2.     Met welke kwaliteit?

3.     In welke mate is het gedigitaliseerd?

4.     Tegen welke kosten?

Het is dus een verbreding op Vensters voor Bedrijfsvoering en sluit nauw aan op het dashboard van NVVB en op www.waarstaatjegemeente.nl. Vensters voor Dienstverlening is ontwikkeld in opdracht van de Vereniging van Gemeentesecretarissen.

 

 

Zoals u in bovenstaand screenshot ziet, zijn dit de indicatoren die gaan over de afhandeling van gemeentelijke producten. U krijgt onder andere inzicht in de klanttevredenheid over de balie- en online dienstverlening, het percentage no shows en het aantal baliecontacten op afspraak. De indicatoren zijn zo gebundeld dat ze het gesprek aan de managementtafel voeden en spiegelen.

De voordelen op een rij

Vensters voor Dienstverlening biedt u verschillende voordelen:

  • U krijgt vanuit diverse invalshoeken zicht op alle elementen van uw dienstverlening.
  • Wij halen (waar nodig) ook cijfers op uit openbare bronnen en zorgen daarmee voor een compleet beeld van uw dienstverlening.
  • U kunt uw gemeente vergelijken met andere deelnemende gemeenten.
  • U ziet uw resultaten en die van andere gemeenten in de gebruiksvriendelijke Vensters-app.
  • U heeft de mogelijkheid om onderdelen uit te zetten / niet in te vullen. Daarmee bepaalt u zelf de mate van focus.
  • U zet verbeterstappen naar effectievere en efficiëntere dienstverlening.
  • Het instrument is ontwikkeld voor en door de overheid.
  • Met duidingen en leerkringen helpen wij u om de onderzoeksresultaten te vertalen naar leer-en verbeterprocessen voor uw organisatie.

Deelnemen aan Vensters voor Dienstverlening? Schrijf u in 

Doet u ook mee? U kunt zich eenvoudig inschrijven via het inschrijfformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw inschrijving en de procedure te bespreken.

Nieuw: Vensters in één dag

Kosten

Kosten voor deelname zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie. Een actueel overzicht van de kosten vindt u op onze kostenpagina.

Geschatte tijdsinzet

Wij verwachten zo’n twee dagen tijdsinzet van uw organisatie. De ‘invullast’ is beperkt, aangezien we kiezen voor een gering aantal strategische indicatoren en daarnaast vooral gebruik maken van bekende definities. Een kwart van de indicatoren wordt gevuld met openbare data (bijvoorbeeld van CBS en Waarstaatjegemeente.nl). 

Contact

Neem dan gerust contact op met Claudia Ros via vensters@ictu.nl of 06-21 71 02 28. 

Een moment a.u.b.